Travel updates

Consequences of the Coronavirus for international train traffic

Travel advice

NS International advises you to check the current travel advice before booking an international train journey. This can be done via the special page on the website of the Ministry of Foreign Affairs.
Travel advice (Dutch)

Guidelines and information about changing or cancelling tickets

You will find the guidelines for travelling by train per country and the conditions for changing or cancelling your ticket on the page Consequences Coronavirus.
Information on changing or cancelling your ticket
FAQ about International train travel
Rules per country and train travel guidelines

International trains

The timetable of all international trains has been adjusted due to Corona. You can read the information below using Google translate.
Translate this page into English

International

Werkzaamheden op het traject: Gevolgen coronavirus voor het internationale treinverkeer

Het verzoek vanuit het kabinet is om reizen zoveel mogelijk te beperken. Reizen naar landen en gebieden binnen de Europese Unie of de Schengenzone met een 'geel' reisadvies is toegestaan. Reizen naar een land of gebied met kleurcode 'oranje' wordt afgeraden.
> Check de richtlijnen per land

Let op: Als u naar Duitsland reist moet u zich eerst online aanmelden. Ook moet u een FFP2 masker dragen. U moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test. Ook kumt u zich in Duitsland laten testen maar dan moet u de uitslag in quarantaine afwachten.
> Lees meer

Check altijd de actuele adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of van de overheid van het land van bestemming.
> NS.nl/corona
> Gevolgen coronavirus voor internationaal treinverkeer

Reisadvies

NS International adviseert u voor het boeken van een internationale treinreis de actuele reisadviezen te controleren van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf 29 december om 0:01 uur moeten reizigers naar Nederland in de trein een negatieve testuitslag bij zich hebben, maximaal 72 uur oud.
> Lees meer over de PCR-testverklaring

Richtlijnen en wijzigen of annuleren tickets

Op de pagina Gevolgen coronavirus kunt u de informatie vinden over de richtlijnen voor het reizen in de trein per land en over het wijzigen of annuleren van tickets. Deze informatie is misschien niet volledig. Check altijd de actuele adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of van de overheid van het land van bestemming.

Reizen naar Duitsland

Als u naar Duitsland reist moet u zich eerst online aanmelden en vanaf dinsdag 6 april ook in het bezit zijn van een negatieve PCR-test. Vanaf 30 mei kunt u zich ook in Duitsland laten testen maar dan moet u de uitslag in quarantaine afwachten. Op het station en in de treinen moet u een FFP2 masker dragen.
> Lees meer

 

Reizen naar België

Reizigers vanuit Nederland die langer dan 48 uur in België zijn, moeten 10 dagen in zelfquarantaine. 
> Lees meer

Reizen met Eurostar

U kunt van Londen naar Nederland reizen als u een negatieve PCR-test heeft (niet ouder dan 72 uur) en alleen als uw reis noodzakelijk is. Vanaf dinsdag 15 juni 2021 vanaf 0.01 uur moet u bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in quarantaine.
Reist u naar Engeland, dan moet u ook een negatieve PCR-test kunnen tonen (niet ouder dan 72 uur). Voor vertrek moet u de afspraken gemaakt hebben voor de PCR-testen op dag 2 en 8. Ook moet u in quarantaine. 
> Lees meer

Dienstregeling vanuit Amsterdam t/m 5 september 2021

  • Maandag t/m vrijdag: Eurostar 9145 (vertrek Amsterdam Centraal om 12:47 uur, Rotterdam Centraal om 13:28 uur)*
  • Zaterdag en Zondag: Eurostar 9145 (vertrek Amsterdam Centraal om 13:47 uur, Rotterdam Centraal om 14:28 uur)

*m.u.v. 8 en 22 juni, 6 en 20 juli, 3, 17 en 31 augustus. Op deze dagen vertrekt Eurostar 9145 om 13:47 uur vanuit Amsterdam Centraal en om 14:28 uur van Rotterdam Centraal.

Bij werkzaamheden aan het spoor kunnen de treintijden anders zijn, zie de pagina werkzaamheden.

Geen catering op de plaats tussen Amsterdam en Brussel

Er wordt tijdelijk geen catering geserveerd op het traject van Nederland naar Brussel en v.v.. Tussen Brussel en Londen worden maaltijden wel gewoon geserveerd aan reizigers in 1e klas (Business en Standard Premier). U kunt een snack of drankje halen in het barrijtuig.

Reizen met Thalys

Als u met Thalys reist moet u een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. U hoeft geen negatieve PCR-test te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u aankomt volledig gevaccineerd bent. Lees hierover meer op de pagina Richtlijnen. Vanwege de controle van de PCR-testuitslag moet u 40 minuten voor vertrek aanwezig zijn op het perron.
Zonder geldige, negatieve testuitslag kunt u uw ticket gratis wijzigen naar een andere vertrekdatum (m.u.v. no-flex tickets gekocht tussen 9 maart en 30 augustus 2021). Hiervoor kunt u contact opnemen met het oorspronkelijke verkooppunt.

Raadpleegt u voor de dienstregeling van Thalys onze reisplanner. Deze wordt doorlopend bijgewerkt en bevat de meest actuele informatie.

Thalys naar Luchthaven Charles de Gaulle/Marne-la-Vallée (Disneyland Parijs)

Thalys van en naar Disneyland Parijs (Marne-la-Vallée) en Luchthaven Charles de Gaulle zal tot  4 september  2021 niet rijden.

Geen catering aan boord van Thalys

Vanwege de richtlijnen van de Franse en Belgische autoriteiten is er geen catering aan boord van Thalys. De Thalys Welcome Bar is gesloten t/m 4 september en in de 1e klas (Premium) is geen catering aan de zitplaats. U kunt weer Premium boeken voor reizen vanaf 5 september 2021. 

 

Werkzaamheden op het traject: Veiligheidscontroles

Vertrek van Paris Gare du Nord en Brussel - Zuid (Thalys, TGV en ICE)
Om een goed verloop van de aanwezige veiligheidscontroles te garanderen, adviseren wij u om 20 minuten voor vertrek van uw trein aanwezig te zijn op het perron.

National

Amsterdam-Utrecht

Tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal rijden er minder Intercity's door een defect spoor.

Haarlem-Alkmaar

Tussen Santpoort Noord en Beverwijk zijn de beperkingen voorbij.