Nightjet naar Innsbruck geannuleerd op 10 juni

Thalys naar Parijs

Op welke routes rijdt Thalys? Hoe hard rijdt de trein? Hier ziet u de top 10 van de meest gestelde vragen over Thalys.... én de antwoorden!

1. Wat is Thalys?

Thalys is dé hogesnelheidstrein tussen tussen Nederland, België en Frankrijk. Het is een luxe, comfortabele trein die u snel naar hartje stad brengt. Thalys rijdt in slechts 3.18 uur naar Parijs.

2. Op welke routes rijdt Thalys?

halys naar Brussel en Parijs vertrekt uit Amsterdam en stopt onderweg op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. Ook rijdt de trein vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Disneyland Parijs en Parijs Charles de Gaulle Airport. In de winter rijdt de trein op zaterdagen naar de Franse Alpen en in de zomer naar Marseille. Vanaf Brussel rijdt Thalys ook nog naar Bordeaux, Keulen en Dortmund.
Lees meer over de route en dienstregeling van Thalys.

3. Hoe vaak rijdt Thalys naar Parijs?

Thalys rijdt 10 keer per dag naar Parijs en daarnaast rijdt de trein 2 keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Disneyland Parijs en Parijs Charles de Gaulle Airport.

Column 3
Column 4

4. Hoe ziet Thalys er vanbinnen uit?

Thalys heeft drie klassen: Standard (2e klas), Comfort en Premium (1e klas). De trein bestaat uit acht rijtuigen en het midden van de trein vindt u de Thalys Welcome bar. De trein heeft in totaal 377 zitplaatsen, waarvan 257 in 2e klas en 120 in 1e klas.
Bekijk de plattegrond van Thalys met stoelnummers

5. Wat zijn de faciliteiten in Thalys?

De trein heeft comfortabele stoelen met een stopcontact ernaast. In de hele trein is er gratis wifi. In de 1e klas is de wifi sneller en heeft u ruimere zitplaatsen. Elk rijtuig heeft een toilet en in de trein is er plek om een baby te verzorgen. In de bar is een grote keus aan warme en koude dranken te koop. Ook kunt u koek, wraps en broodjes bestellen.
Meer informatie over de faciliteiten aan boord

6. Hoe snel rijdt Thalys?

Thalys rijdt op verschillende stukken tussen Amsterdam en Parijs wel 300 km/u! Uitgezonderd is de route tussen Amsterdam en Schiphol en tussen Antwerpen en Brussel. Op die stukken rijdt de trein 160 km/u.

7. Hoeveel kost een Thalys ticket naar Parijs?

De prijzen van Thalys tickets zijn afhankelijk van het moment van boeken, de klasse en de mate van flexibiliteit.

 • Boeken: hoe eerder u boekt, hoe lager de prijs. De tickets zijn 4 maanden voor de reisdatum te boeken.
 • Klasse: de 2e klas (Standard) heeft de laagste prijs. Er zijn in de 1e klas twee serviceniveaus: Comfort is de goedkoopste, Premium kost meer, daar komt men langs met warme en koude dranken en hapjes en maaltijden.
 • Flexibiliteit: De goedkoopste tickets kunt u niet annuleren of wijzigen. Bent u niet zeker van de reis en heeft u geen annuleringsverzekering? Dan kunt u een flexibel ticket kopen waarvoor u extra betaalt maar wat u kunt annuleren of wijzigen.

Het goedkoopste ticket vanaf Amsterdam naar Parijs kost € 35. Dit ticket is te koop tot ongeveer 4 maanden voor vertrek. Als u morgen wilt vertrekken betaalt u waarschijnlijk € 135.
Tips om goedkope treinkaartjes te kopen

  8. Wanneer zijn er aanbiedingen?

  Er zijn regelmatig aanbiedingen voor Thalys naar Parijs of Disneyland Parijs. Wilt u als eerste op de hoogte zijn? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.
  Bekijk aanbiedingen voor Thalys

  9. Moet ik apart een stoel reserveren?

  Nee, het ticket is inclusief een gratis stoelreservering.

  10. Wat is My Thalys World?

  My Thalys World is een loyaliteitsprogramma waarmee u punten kunt sparen door te reizen. De punten kunt u inwisselen voor tickets en geschenken. Maar My Thalys World biedt meer voordelen zoals het gebruikmaken van de Thalys Lounges. Bij het boeken van Thalys tickets op onze website kunt u het kaartnummer invullen, zodat er Miles worden bijgeschreven.
  Meer informatie over My Thalys World

  Zoek treintickets naar Parijs

  Boek hotel Parijs bij Booking.com