Waarom de trein naar Parijs een betere keuze is dan het vliegtuig


Reizen van Amsterdam naar Parijs kan met het vliegtuig en de trein. Wat is sneller, prettiger en duurzamer? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje. En spoiler alert: ‘Wij van NS adviseren de trein.’ 
Column 3
Column 4

De trein wint het op een aantal terreinen

  1. Comfort en gemak - U heeft meer beenruimte dan in het vliegtuig en meer bewegingsruimte. Geen gedoe bovendien met zware koffers. U mag er twee meenemen, naast de handbagage. De koffers mogen wel 50 kilo zijn, als u ze maar zelf kunt tillen
  2. Efficiëntie en tijdsbesparing - De reistijd van Amsterdam naar Parijs met de trein is ongeveer 3.18 uur. U komt aan in het centrum van de stad. Veel prettiger dan vliegen naar Parijs en aankomst op Charles de Gaulle of Orly!
  3. Duurzaamheid - De treinen stoot aanzienlijk minder CO2 uit per passagier dan een vliegtuig. Daarmee is het reizen met de trein een makkelijke manier om uw bijdrage te leveren aan klimaatverandering.
  4. Prijs - De prijs van treinkaartjes en vliegtickets hangt af van het moment van boeken, de klasse en de beschikbaarheid. Een enkeltje met de trein kost vanaf € 35. Vaak niet duurder dan vliegen, zeker wanneer u de kosten voor extra vervoer naar en van luchthavens meerekent. En geen verborgen kosten voor bagage zoals bij vliegtickets naar Parijs!
Column 3
Column 4

Conclusie

Het reizen met de trein van Amsterdam naar Parijs biedt veel voordelen ten opzichte van het vliegtuig. Van het comfort en gemak van ruime zitplaatsen en centraal gelegen stations tot de efficiëntie van minder tijd kwijt zijn aan inchecken.

Bovendien is de keuze voor de trein een milieubewuste beslissing die de persoonlijke bijdrage aan luchtvervuiling en CO2-uitstoot vermindert. Tel daarbij op de potentiële kostenbesparingen op. Dan is het duidelijk waarom veel reizigers de voorkeur geven aan de trein voor de reis tussen Amsterdam en Parijs. 

Column 3
Column 4

Treintickets boeken naar Parijs

'De trein is een prima alternatief en veel leuker ook nog dan het vliegtuig!'